Skip to content

 

 

 

Camper Build

Van oude werk Landrover, naar luxe off-road expeditie camper.

En van hobby tot huis op wielen.

Het idee

In 2010 maken we een vakantiereis door Europa en in het bijzonder Slovenië. We zijn op pad in onze Land Rover 130 met een klein 2 persoons gooi tentje. We rijden prachtige stukken door de bergen en over veel bosbouw paden. Dit gebied in Slovenië staat erom bekend dat er beren leven. Die avond rijden we over een onverhard stenen en keien pad naar de parkeer/kampeer plaats voor de wandelroute naar de top van de berg de Snesnik. We BBQ-en die avond wat en we zijn van plan de volgende ochtend naar de top van de berg te wandelen. Later op de avond stopt er nog een auto (pajero) op dit punt. Deze man maakt met ons een praatje, over dat hij vanavond nog naar de top loopt en daar in de berghut slaapt. En laat ons achter met  de vraag of we wel wisten dat een paar meter verderop op de berg een bewoond berenhol zit. Oeps dit hadden we niet verwacht. De man zegt ons gedag, maar wij doen die avond geen oog meer dicht.

Die nacht ontstond het idee om binnen in de auto te kunnen slapen wanneer dit nodig zou zijn, of zoals op die avond. En hier begonnen dus ook de slapeloze nachten met het bedenken van hoe we dit gingen realiseren.

De 127

De Landrover Defender 127 uit het jaar 1983 met 200TDI is origineel een enkele cabine met een kiepende laadbak uit Engeland en daarom ook nog steeds rechts gestuurd. Deze werd gebruikt voor het werk in de bomen, maar door verandering van werkzaamheden kwam deze stil te staan in een hoek van de tuin. Tot we onze camper plannen wilde gaan realiseren op deze auto.

 

 

 

Restauratie

Wat begon als camper project werd ook een restauratie klus.

De Landrover 127 uit 1983 leek wel redelijk in orde tot we het chassis voor onderhoud zouden gaan schilderen. Deze bleek toch wat rotter dan verwacht, en ook andere onderdelen waren wel aan vervanging toe. Dit heeft ervoor gezorgd dat Johnny 16 maanden lang, naast zijn werk in alle vrije en avonduren in de schuur te vinden was om de Landrover 127 vanaf een kaal chassis weer helemaal op te bouwen.

Het chassis hebben we laten galvaniseren, en daarop zijn we verder gaan herbouwen. Met tevens de nodige aanpassingen die we wensten voor de camper.

Waaronder het isoleren van het schutbord, en het reviseren van de aandrijflijn. Ook wilde we de kiepcilinder behouden en is deze dus ook weer herplaats. Zo kunnen wij in alle omstandigheden de camper unit toch recht zetten

De restauratie en camperbouw is in beeld te vinden onderaan deze pagina

 

De camper opbouw

Omdat we de gehele laadbak van de Landrover 127 tot onze beschikking hadden om op te gaan bouwen hebben verschillende ontwerpen en ideeën onze gedachten beziggehouden. Het uiteindelijke ontwerp is dan ook zelf bedacht en met hulp van experts hebben we dit kunnen realiseren. Verschillende wensen die we op ons lijstje hadden in het bedenken en de realisatie zijn als volgt:

-Binnen slapen in een volwaardig 2 persoons bed (ook met het dak dicht).

-Moet in High cube container passen.

-Geschikt voor koude weersomstandigheden.

-Binnen en buiten kookgelegenheid.

-Koelkast.

-Zelfvoorzienend in stroom. 

-Kachel (voor de koude weersomstandigheden)

-Binnen mogelijkheid tot staan. 

-Binnen mogelijkheid tot zit en eet gedeelte. 

-Eventueel afzetbaar.

 

 

De Finish

Voor de mensen die ons al kennen of tijdens het bouwen hebben ontmoet, weten dat onze camperbouw niet vanzelf is gegaan.

En dat het bouwen van een camper ook door experts behoorlijk verprutst kan worden. Hierdoor zijn onze reizen tot ongeveer 3 jaar vertraagd. Hier treden we niet veel verder over in detail, omdat we nu uiteindelijk een eindresultaat hebben waar we liever de focus op leggen. Met dank aan Paul van PSP Expedition Campers hebben we onze camper uiteindelijk tot een mooie off-road expeditie camper weten te bouwen.In de loop der tijd en tijdens het reizen en bouwen zijn er wat dingen aan ons lijstje toegevoegd zoals:

-Extra tanks voor diesel en water.

-Ramen (vooral voor licht en ventilatie wanneer het dak gesloten is).

-Water.

-Warm water.

-Douche gelegenheid.

-Meer opberg plek voor etenswaren.

-Fietsen mee kunnen nemen. 

-Ski’s mee kunnen nemen ook in combi met fietsen.

-Vloer bekleding. 

-Mastervolt start hulp.

-Extra buiten luik.

Landrover 127 rebuild in beeld 

Translate »